Ontmoetingspleinen

Public op donderdag 20 October 2016.

_dsc7016-project _dsc6763-project _dsc6761-project _dsc6760-project _dsc6758-project _dsc6757-projectVoor Aafje ondersteunt Hup management en advies de ontwikkeling van ontmoetingspleinen in de regio Rotterdam. Aafje ambieert de effectiviteit van haar ontmoetingspleinen, die veelal zijn gekoppeld aan verzorgingstehuizen, te vergroten met als doel buurtbewoners van buiten naar binnen te halen en de eigen bewoners van binnen naar buiten te bewegen.

In het voorjaar van 2016 begeleidde Hup management en advies groepen medewerkers die bij de ontmoetingspleinen zijn betrokken. Aan de hand van het CANVAS-model werden medewerkers gestimuleerd over de toekomst van ontmoetingspleinen na te denken.

Het aanbod viel in dermate goed aarde dat Aafje Hup managen en advies de opdracht gaf en vervolgtraject te maken. Dit vervolgtraject bestaat uit de ontwikkeling van en strategisch kader waarbinnen de ontmoetingspleinen zich verder kunnen ontwikkelen. Op basis van dit kader gaan ‘kopgroepen’ van medewerkers in samenwerking met andere medewerkers, bewoners van binnen en buiten de verzorgingstehuizen aan de slag met het maken van plannen voor de afzonderlijke ontmoetingspleinen in de regio. Het CANVAS-model ondersteunt hen bij het maken van businessplannen voor elk plein.